Klublove

1 Klubbens navn

Klubbens navn er VW-Veteranklub Danmark.

2 Klubbens formål

Klubbens formål er at fremme restaurering og bevaring af medlemmernes luftkølede køretøjer af mærket Volkswagen. Dette tilgodeses bedst på følgende måde:

- ved at bevare biler, reservedele og litteratur

- ved at oplyse ejere af luftkølede Folkevogne om klubbens eksistens og formål

- ved, gennem afholdelse af møder og træf, at fremme kontakten mellem ejere af luftkølede Folkevogne

- ved at hjælpe medlemmerne med at restaurere, bevare og vedligeholde bilerne.

- Da klubben ikke har et fælles reservedelslager, og derfor som sådan ikke handler med reservedele, kan ingen købe eller sælge i klubbens navn.

3 Medlemsskab

Klubben optager medlemmer, der interesserer sig for eller ejer et luftkølet køretøj af mærket Volkswagen.

Æresmedlemskab kan opnås gennem 10 års aktivt bestyrelsesarbejde, eller gennem indstilling. Indstillingen behandles og godkendes, eller afvises, af den til enhver tid siddende bestyrelse.

4 Arrangementer og træf

Der afholdes træf en gang årligt. Det tilstræbes, at der afholdes træf øst for Storebælt det ene år og vest for Storebælt det efterfølgende år. Der klan søges om tilskud fra klubben til klubmesterskabstræf, grænsetræf samt løvsprings- og løvfaldsture, samt andre ture, der afholdes i klubbens regi efter aftale med klubbens træfkoordinator.

Under det årlige træf afholdes tillige klubmesterskabet.

5 Klubmesterskab

Klubmesterskabskonkurrencen afholdes i forbindelse med klubbens årlige træf og skal hovedsageligt være baseret på spørgsmål/opgaver med relation til klubbens virke. . Vinderen af klubmesterskabet får overrakt et skjold med klubbens emaljemærke til ejendom. For at kunne vinde klubmesterskabet skal deltagerne være medlem af VW-Veteranklub Danmark og deltage i klubmesterskabet med den tilmeldte luftkølede VW, der er indregistreret, og holdt i så pæn stand som muligt, køretøjets alder og sjældenhed taget i betragtning. Endvidere må køretøjer deltage under benyttelse af prøvemærker. Såfremt der ved uddeling af klubmesterskabstitel opstår tvivl om den vindende folkevogns alder og type, er træfarrangører berettiget til at tilbageholde klubmesterskabstitel til eventuelle tvivlsspørgsmål er afklaret. Tvivlsspørgsmål afgøres af den ansvarlige træfarrangør. Falder afgørelsen til ugunst for den vindende folkevogn og dennes ejer, tildeles klubmesterskabstitel næste køretøj i præmieringsrækken, som opfylder kravene.

6 Medlemsblad og adresseændring.

Klubben udgiver et medlemsblad 3 gange om året. Det er medlemmernes ansvar at opgive korrekte oplysninger. Det er det enkelte medlems eget ansvar at meddele adresse ændring til klubbens sekretær.

7 Kontingent

Kontingentet fastsættes på den årlige generalforsamling. Kontingentet/indmeldelsesgebyr indbetalt efter 1. september gælder også for det efterfølgende år.

Kontingent har forfald d. 1. januar. Er kontingent ikke indbetalt fremsendes rykkerskrivelse pr. 15. februar. Er kontingentet ikke indgået pr. 15. marts slettes medlemskabet. Der skal indbetales nyt indmeldelsesgebyr ved ny indmeldelse.

Andre betalinger, herunder for klubeffekter, vil kassereren i tilfælde af manglende betaling udsende en rykker.. Udebliver betalingen stadig, vil medlemmet uden yderligere varsel blive slettet af klubbens medlemsliste.

8 Regnskab

Regnskabsåret går fra 1. juli til 30. juni. Årsregnskabet skal afleveres til revisor senest 1. august med kopi til formanden. Ved generalforsamlingens start skal regnskabet været fremlagt i kopi således at alle får et eksemplar.

9 GeneraIforsamIingen

Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed. Den skal indkaldes med mindst 14 dages varsel og være afholdt senest 15. november. Kun generalforsamlingen kan ændre og/eller ophæve klubbens love. Skal et fremsendt forslag kunne vedtages, skal 3/4 af de fremmødte medlemmer på generalforsamlingen stemme for. Der kan afgives en stemme pr. medlemsnummer. Kun medlemmer og deres ægtefæller/samlever har taleret.

Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes af bestyrelsen eller mindst 10% af medlemmerne. Indkaldelsen skal være med mindst 14 dages varsel og indeholde motiveret dagsorden.

Klubbens navn, §1 og formålsparagraf, §2, kan kun ændres ved en ekstraordinær generalforsamling med dette ene punkt på dagsordenen. For at ændringerne kan vedtages, skal 3/4 af de fremmødte stemmeberettigede stemme for.

Gyldig kontingentkvittering medbringes og forevises på forlangende.

Bestyrelsesmedlemmer eller suppleanter, der ønsker genvalg til bestyrelsen, skal meddele formanden dette senest 4 måneder før generalforsamlingen, så der i klubbladet kan averteres efter nye kandidater. Nye kandidater melder sig til formanden 3 uger før generalforsamlingen.

På generalforsamlingen skal, som minimum følgende punkter behandles:

1. Valg af dirigent og referent.

2. Formandens beretning.

3. Kassererens fremlæggelse af det reviderede regnskab, godkendelse af det reviderede regnskab samt budget for efterfølgende regnskabsår.

4. Fastsættelse af næste års kontingent.

5. Indkomne forslag.

6. Valg til bestyrelsen.

7. Eventuelt.

Emner til nr. 5 skal være formanden i hænde 4 måneder før generalforsamlingen således at ændringsforslag kan fremsendes til medlemmerne samtidig med indkaldelsen til general-forsamlingen. Kun fremmødte medlemmer kan afgive stemme

Den årlige generalforsamling afholdes i Nyborg. Der refunderes bropenge til deltagende medlemmer fra Sjællandssiden hvert andet år (lige år) – der opfordres til samkørsel.

10 Klubbens bestyrelse

Klubbens bestyrelse består af formand og 4 medlemmer. Efter generalforsamlingen konstituerer bestyrelsen sig med formand, næstformand/sekretær og kasserer. Herudover kommer to suppleanter. Bestyrelsen og suppleanterne vælges hver for en periode på to år. Hvert andet år er således 3 hhv. 2 bestyrelsesmedlemmer og en suppleant på valg. Det skal tilstræbes, at der vælges to bestyrelsesmedlemmer og en suppleant fra vest hhv. øst for Storebælt. Til revision af regnskabet vælges en revisor og eventuelt en revisorsuppleant. Der afholdes bestyrelsesmøder mindst to gange om året. Dersom et fysisk møde ikke kan afholdes grundet force majeure, afholdes mødet virtuelt. Klubben tegnes af formanden og et bestyrelsesmedlem i foreningen.

11 Klublivet

Klubbens medlemmer skal stedse i deres færden optræde på en sådan måde, at klubbens formål og virke ikke bringes i miskredit. Medlemmerne skal stedse have tanke for at holde klubbens renommé i offentligheden i hævd. Dette indebærer at forholdet mellem medlemmerne skal præges af en venskabelig og kammeratlig ånd, og at medlemmernes køretøjer skal behandles med den respekt, de fortjener.

12. Opløsning af Klubben.

Beslutning om opløsning af klubben skal godkendes efter samme regler som forslag til ændringer af klublovene, jf. §9. Der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling til endelig afgørelse af spørgsmålet. Denne generalforsamling skal afholdes senest 3 uger efter den ordinære generalforsamling alene med det formål at tage stilling til klubbens opløsning. Vedtagelse af forslaget kræver, at 3/4 af de tilstedeværende medlemmer stemmer for opløsningen. Ved klubbens opløsning skal der på den ekstraordinære generalforsamling besluttes, hvad der skal ske med klubbens formue samt beholdningen af købmandsvarer mv. a. Det er den til enhver tid siddende bestyrelse der bestemmer hvortil klubbens likvide midler overgår. Klubbens litteratur overgår til DVK bibliotek, hvorfra alt kan lånes. c. Klubbens købmandsvarer, rammelærer og andet der ikke falder ind under a og b bortauktioneres. d. Eventuelle computere, printere, papir mv. tilfalder dem, der har benyttet disse. e. Det er sekretærens ansvar at klubbens hjemmeside, facebookprofil og eventuelt andre sociale medier lukkes.

Vedtaget Nyborg 2023.